Spreekbeurt België

spreekbeurt-belgie

België, dat is het land waar mijn moeder vandaan komt. Ik was vroeger erg nieuwsgierig waarom ze soms op een andere toon praat of met een soort accent. Dat kwam dus omdat ze uit België komt en ik ben in Nederland geboren dus ik heb dat niet, ook bij mijn vader en broer en zus merk je niets. Nu we op vakantie gaan naar België naar de familie van mijn moeder hoor ik het daar ook als de mensen praten, het lijkt wel veel op Nederlands, maar het klinkt niet hetzelfde. Het land staat bekend om de Vlaamse frieten en ook om Samsom en Gert.

Informatie over België

Een andere naam voor België is het Koninkrijk België. Het ligt in West Europa en het ligt aan de Noordzee. Het grenst ook aan Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Nederland. België is 30.528 km² groot en heeft een bevolking van iets meer dan 11 miljoen inwoners. De belangrijkste stad is Brussel en dit is ook de hoofdstad. Er worden officieel drie talen gesproken in België, namelijk Nederlands, dat wordt veel in Vlaanderen gesproken, maar ze spreken hier ook Frans, bijvoorbeeld in Wallonië. Maar ze spreken hier ook Duits in de Oostkantons. De informatie over de talen op een rijtje:

  • Nederlands wordt gesproken door 60% van de bevolking;
  • Frans wordt gesproken door 40% van de bevolking;
  • Duits wordt gesproken door 0,5% van de bevolking.

Hoe ziet België er uit ?

België bestaat voor 21,4% uit bos, voor het grootste deel in Wallonië. Je vindt in Vlaanderen veel steden en industriegebieden met landbouwzones en bossen vooral in de Kempen (ten oosten van de stad Antwerpen en Noord-Limburg). Maar in de Ardennen vind je ook veel natuur, ook dennenbossen. Het klimaat in België is een gematigd zeeklimaat en het is er gemiddeld 11,2 graden.

Op vakantie naar België

Als je naar België op vakantie gaat dan kan dat met de auto, maar ook met de bus en met het vliegtuig. In Zaventem is bijvoorbeeld een vliegveld. Iedere dag vertrekken er hier veel vliegtuigen, het is leuk om daar ook een dagje te kijken wanneer je daar op vakantie gaat. Je kunt ook heerlijk winkelen en musea bezoeken in België, en natuurlijk Vlaamse frieten eten.

Vragenlijst over België

  • Waar ligt België?
  • Wat is de hoofdstad van België?
  • Welke talen worden er in België gesproken?
  • Wat voor klimaat kennen ze in België?
  • Hoeveel graden is het er gemiddeld in dit land?
  • Hoeveel mensen wonen er in België?