Spreekbeurt Rusland

spreekbeurt-rusland
Door Gigi Schoon uit groep 7

Mijn spreekbeurt over Rusland

Ik houd mijn spreekbeurt over Rusland omdat mijn familie uit Rusland komt en ik daar al een paar keer geweest bent en omdat het een erg mooi land is.

Introductie voor Rusland

Het land Rusland wordt ook wel de Russische Federatie genoemd. Ik doe mijn spreekbeurt over Rusland omdat mijn familie uit Rusland komt. Het ligt voor een deel in Europa en voor een deel in Azië. Moskou is de hoofdstad. De oppervlakte van Ruslandis 17.098.242 km² Rusland is het grootste land ter wereld, het is bijna twee keer zo groot als Canada. Als we kijken naar de inwoners dan is dit het negende grootste land ter wereld. Rusland is een land dat aan veel andere landen grenst, namelijk aan: Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Het is door een smalle zeestraat gescheiden van de Verenigde Staten (Alaska) en Japan. In Rusland betalen ze met een Russische roebel.

Geografie van Rusland

Rusland is 411 keer groter dan Nederland. Het ligt tussen 41° en 82° noorderbreedte en 19° ooster- en 169° westerlengte. In Rusland vind je ook de hoogste berg namelijk de Elbroesmet 5.642 meter en het laagste punt is de Kaspische Zee op 30 meter onder de zeespiegel. De kustlijn in Rusland is 37.000 kilometer lang.

Belangrijke steden

Er zijn een aantal steden erg belangrijk in Rusland. Namelijk Moskou, Sint-Petersburg, Novosibirsk, Nizjni Novgorod, Jekaterinenburg, Samara, en Rostov aan de Don.

Op vakantie naar België

Veel mensen uit Europa willen naar Rusland op vakantie, wat heb je dan nodig?
Een paspoort
Een goede auto
Voldoende wisselgeld
Spullen om te overnachten
Je kunt het beste van te voren een hotel of huisje regelen in Rusland, ook op tijd aanrijden is aan te raden want ze zijn erg streng bij de douane. Er worden ook treinreizen aangeboden door Rusland, ook dat is erg mooi om te doen, op een paar plaatsen stopt de trein dan. Dit zijn dan de mooiste gebieden, hier is een fototoestel wel aan te raden! Ik heb zelf ook een keer met de trein door Rusland gereisd en dat is erg leuk! Je komt dan in veel mooie steden en natuurgebieden.

Vragenlijst over Rusland

  • Hoeveel inwoners heeft Rusland?
  • Aan welke landen grenst Rusland?
  • Wat is de hoofdstad van Rusland?
  • Wat is het hoogste punt van het land?
  • Wat is het laagste punt van het land?
  • Wat is de Elbroes?

Kun jij alle vragen goed beantwoorden? Kijk of iedereen goed heeft opgelet en stel ze de vragen zodat je kunt kijken wie de meeste vragen goed heeft.