Spreekbeurt Londen

spreekbeurt-londen
Door Trees Bakker uit groep 7

Mijn spreekbeurt over Londen

De spreekbeurt van mij gaat over Londen, mijn opa en oma wonen hier. We komen er twee keer per jaar en ik wil er jullie graag meer over vertellen.

De hoofdstad van Engeland

De spreekbeurt van mij gaat over Londen, mijn opa en oma wonen hier. We komen er twee keer per jaar en ik wil er jullie graag meer over vertellen. Londen is de hoofdstad van Engeland. Het is de grootste stad van Engeland maar ook van het Verenigd Koninkrijk. Er wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen in Londen, het is dan ook de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. Engeland vervult een belangrijke functie als land in Europa. Londen hoort bij een van de wereldsteden net als Parijs, New York en Tokio.

Geografie en van Londen

Londen wordt ook wel de miljoenen stad of Groot Londen genoemd. Het ligt in het zuidoosten van Engeland. De stad wordt eigenlijk verdeeld in twee delen, het wordt van west naar oost doorsneden door de Theems, een rivier. Er is een hoog natuurlijk punt in Londen, dat heet Westerham Heights met een hoogte van 245 meter. Het ligt in de Borough Bromley in Outer London, dit is de buitenring van Groot-Londen. Je kunt naar Londen met de boot, je vaart dan van Nederland naar Engeland, maar je kunt ook met het vliegtuig gaan. Het is leuk om het allebei mee te maken, wij hebben het ook allebei al een keer gedaan. Het leukste, vind ik, is de overtocht per boot, als het een beetje waait dan is het wel wat kouder maar dan is het wel spannend. Je ziet dan alleen maar water om je heen en dat is spannend en mooi.

Theater en muziek in Londen

De theaters in Londen zijn erg groot en luxe, in de uitgaanswijk West End vind je veel theaters. Hier draaien bijvoorbeeld musicals als Cats en The Phantom of the Opera. Ook musea zijn er veel te vinden in Londen, ook als je van muziek houdt zit je hier goed. Je vindt hier in de weekenden erg veel leuke bandjes. Er wordt dan tot diep in de nacht veel muziek gemaakt en daar komen veel mensen op af. Toeristen komen er erg veel naar Londen, ook om een weekendje te winkelen, rond Kerstmis is het hier erg druk omdat er veel kerstspullen worden verkocht op de sfeervolle markten.

Vragenlijst over Londen

  • Waar is Londen de hoofdstad van?
  • Hoe noemen we Londen ook wel?
  • Hoeveel mensen wonen er in Londen?
  • Waar staat Londen om bekend?
  • Welke musicals draaien er in Londen?
  • Waar ligt Londen precies?