Tips spreekbeurt

Tips spreekbeurt

> Direct naar onze spreekbeurt tips

Voor je begint

Voor je begint met je presentatie is het verstandig om alles al klaar te hebben staan, dus begin met het opschrijven van je onderwerp op het schoolbord (Meestal kun je het bord dichtdoen als je ermee klaar bent zodat nog niemand kan zien wat er staat) en zet de spullen klaar die je gaat gebruiken.

Spiekbriefje

Neem geen stapel papier mee met je hele spreekbeurt daarop, maar maak een klein spiekbriefje zodat je de draad van het verhaal niet kwijtraakt. Op het spiekbriefje mogen zo min mogelijk woorden staan zodat je snel kan zien waar je bent.

Zinnen bedenken

Je bent er al bijna, maar pas op: ga niet van te voren bedenken wat je precies gaat zeggen. Als je dat doet is de kans groot dat je vergeet wat je wou vertellen. Beter is het als je gewoon begint met praten, dan komen de zinnen vanzelf.

Kijken

Om ervoor te zorgen dat iedereen luistert naar jouw spreekbeurt hoef je alleen maar goed om je heen te kijken. Wanneer je goed om je heen kijkt betrek je iedereen bij je presentatie en is het een stuk leuker om naar te luisteren.

Eng

Vind je het eng om een spreekbeurt te houden, dan ben je niet de enige. Daarom hier wat tips:

  • Zie voor je dat al je klasgenoten grote olifantenoren hebben, dan is het een stuk leuker om voor de klas te staan.
  • Kijk naar je klasgenoten alsof je in de dierentuin naar dieren kijkt. Als je naar dieren kijkt, kijk je naar het hele dier en niet alleen in de ogen. Doe dat voor de klas dus ook niet.
  • Je kan ook goed kijken naar details, dus hoeveel kinderen hebben iets blauws aan? 

Spreekbeurt tips

onderwerp-spreekbeurt-kiezen

Onderwerp spreekbeurt kiezen, hoe doe je dat?

Onderwerp kiezen Voordat je een spreekbeurt kan houden heb je eerst een onderwerp nodig, dat kan van alles zijn, maar waarover kan jij je spreekbeurt houden? Hier zijn wat tips…
hoe-houd-ik-een-spreekbeurt

Hoe houd ik een spreekbeurt?

De voorbereiding van een spreekbeurt is heel belangrijk. Je kunt niet de avond ervoor even een spreekbeurt maken. Je moet ruim van te voren materiaal verzamelen. Dit materiaal bestaat meestal…
stappenplan-spreekbeurt

Stappenplan spreekbeurt

Natuurlijk is het lastig om te weten waar je moet beginnen met een spreekbeurt. Je weet dat je aan het eind van de streep een spreekbeurt moet houden over een…