Tips spreekbeurt

Tips spreekbeurt

Tips spreekbeurt

> Direct naar onze spreekbeurt tips

Voor je begint

Voor je begint met je presentatie is het verstandig om alles al klaar te hebben staan, dus begin met het opschrijven van je onderwerp op het schoolbord (Meestal kun je het bord dichtdoen als je ermee klaar bent zodat nog niemand kan zien wat er staat) en zet de spullen klaar die je gaat gebruiken.

Spiekbriefje

Neem geen stapel papier mee met je hele spreekbeurt daarop, maar maak een klein spiekbriefje zodat je de draad van het verhaal niet kwijtraakt. Op het spiekbriefje mogen zo min mogelijk woorden staan zodat je snel kan zien waar je bent.

Zinnen bedenken

Je bent er al bijna, maar pas op: ga niet van te voren bedenken wat je precies gaat zeggen. Als je dat doet is de kans groot dat je vergeet wat je wou vertellen. Beter is het als je gewoon begint met praten, dan komen de zinnen vanzelf.

Kijken

Om ervoor te zorgen dat iedereen luistert naar jouw spreekbeurt hoef je alleen maar goed om je heen te kijken. Wanneer je goed om je heen kijkt betrek je iedereen bij je presentatie en is het een stuk leuker om naar te luisteren.

Eng

Vind je het eng om een spreekbeurt te houden, dan ben je niet de enige. Daarom hier wat tips:

  • Zie voor je dat al je klasgenoten grote olifantenoren hebben, dan is het een stuk leuker om voor de klas te staan.
  • Kijk naar je klasgenoten alsof je in de dierentuin naar dieren kijkt. Als je naar dieren kijkt, kijk je naar het hele dier en niet alleen in de ogen. Doe dat voor de klas dus ook niet.
  • Je kan ook goed kijken naar details, dus hoeveel kinderen hebben iets blauws aan? 

Spreekbeurt tips